Revisie / Reparatie

In Europa zijn de automaat en zijn varianten sterk in opmars. Vandaar dat er veel in de werkplaats terechtkomen voor revisie en reparatie. De automaat is specialistenwerk.

De automaat is eigenlijk een mechanische versnellingsbak die in samenwerking met een koppelomvormer binnen de vaste overbrengingsverhoudingen een vrijwel traploze overbrenging mogelijk maakt. De stand van het gaspedaal, de snelheid van het voertuig en het toerental van de motor worden gedurende het rijden voortdurend gecoördineerd. De versnellingsbak kiest automatisch de juiste overbrengingsverhouding.

Defect

Wanneer een automaat defect is, wordt er een bepaalde procedure gevolgd binnen ons bedrijf. Bij het reviseren wordt uw automatische versnellingsbak totaal gedemonteerd en grondig gereinigd. Wij inspecteren alle onderdelen en vervangen onderdelen die daar aan toe zijn. Standaard wordt er een overhaulkit (afdichtingsset), frictiekit, converter (koppelomvormer) en filter vervangen. Als het nodig is worden er modificaties toegepast. Na de automaatbak revisie kan uw versnellingsbak weer voor lange tijd zonder problemen functioneren.

De juiste oplossing

Een complete revisie is niet altijd nodig. Soms is er een klein technisch of elektronisch probleem. Bij niet gespecialiseerde autobedrijven kan het voorkomen dat uw hele versnellingsbak vervangen wordt. De hoge kosten die daarmee gemoeid zijn, zijn overbodig. De kennis en ervaring van de specialisten bj AVS kan er snel een diagnose gesteld kan worden. Vervolgens wordt er gericht aan een oplossing gewerkt en alleen de benodigde onderdelen vervangen of gerepareerd.